wow
  • Gerçek alüminyum destekli profil

    Pencerenin standardını değ...
  • Windorwin Takım Sineklik

    Windorwin Takım Sin...
  • Son derece yüksek teknolojik ürünler

    Windorwin yüksek kalite anlayışının temelini müşterilerinin güven duyacağı ürünler sunmak olu...
  • WİNDORWİN-TESİSAT BAĞLANTI APARATI

Home Anasayfa

   HAVALANDIRMA NEDEN GEREKLİ?

Yaşadığımız mekanlarda çeşitli nedenlerle buharlaşma (nem) üretilir; Banyo yapmak, bulaşık yıkamak, yemek pişirmek, ütü yapmak, nefes alıp vermek vb. Günlük faaliyetler hava içerisindeki nemin artmasına neden olur. Oluşan bu nemin dışarıya tahliye edilmesi, yaz aylarında oda sıcaklığının azaltılması, yaşadığımız alanlardaki havada aşırı derecede biriken karbondioksitin, yoğuşma (nem) ve bayat havanın odadan atılması ve odanın temiz hava ile doldurulması için havalandırmanın şart olduğu aşikardır. windorwin-air, Pencereleri havalandırma mekanizması sayesinde doğal havalandırmayı destekleyerek, yaşam alanında kabul edilebilir bir sıcaklık ve nem oranı oluşmasını sağlar, sürekli hava dolaşımını destekleyerek odanın sürekli taze hava ile dolmasını ve dolayısı ile daha konforlu ve sağlıklı bir ortam imkanını sağlar.

           

Dünyadaki bütün pencere ve duvarlara takılıp ayarlanabilen havalandırma sistemi olan windorwin-air, pencere kapalıyken ortamda sürekli taze hava bulunmasını sağlar. 10 Pa'lık bir basınç farkında saatte yaklaşık 4 m³ hava miktarıyla kaliteli ve temel havalandırma sağlayan hacimsel akış sınırlaması olmayan klasik birleşik havalandırmaya yapılmış bir ektir. Ürün, pencereler kapalı bile olsa havanın, pencerenin üst kısmından yaşam alanına girmesi sayesinde, temiz havanın kullanılmış kirli hava ile tavana yakın bir bölgede birleşmesinden dolayı hissedilen ortam ısısı değişmez, cereyan oluşmaz; Pencerenin üst alanındaki hava girişi ve hacimsel akış sınırlaması havanın odada düzgünce iletilmesini sağlar.  windorwin-air, Sisteminin havalandırma etkisi dış hava şartlarına değil, iç hava şartlarına bağlıdır.

 

Şöyleki: Saatte yaklaşık 0.15 hava değişimi oranı havadaki relatif nem oranını %10 ile %15 arasında azaltmaktadır.  windorwin-air,  Pencere ve duvarlarımızın dış kısmında kalan ve 5 adet hava pencere kemerleri bulunan yarı küre kubbe görünümlü mantar kısmın, aerodinamik yapısı ve içindeki hava süngeri sayesinde, tazyikli rüzgarın dağılımını sağlayarak içeri girişini engeller. İç kısımda bulunan pencere kemerlerini talep halinde döndürülerek üzerini örten bir diğer yarı küre kubbe kapak sayesinde kapanarak ses desibelini engelleyen bir yapıya sahiptir. windorwin-air, Havalandırma sistemi kullanılan bir iç yaşam alanındaki pencerenin üst alanındaki hava girişi ve hacimsel akış sınırlaması havanın odada düzgünce iletilmesini sağlar.  İnsanların solunumundan çıkan karbondioksit gazı havadan hafif (uçucu) olduğundan yaşam alanlarımızın üst kısımlarına yükselir; windorwin-air,  Havalandırma sistemi pencere yada duvarlarımızın üst kısımlarına montajlandığı için yaşam alanlarımızın üst kısımlarına yükselen  karbondioksit gazı doğal olarak windorwin-air, havalandırma sistemimizden dış cepheye tahliye olur. Bu durum yaşam alanlarımızda olabilen, yoğuşma’yı (nem)i tahliye edip engelleyerek   temiz havanın yaşam alanlarımıza girmesini sağlamaktadır Saatte yaklaşık 0.15 hava değişimi oranı havadaki relatif nem oranını %10 ile %15 arasında azaltır.                         Hacimsel akış sınırlaması 30 ve 50 Pa arasındadır.

 
wow